VD-ord

Över 100 miljoner skäl att vara stolt

Under ett år präglat av pandemin nådde vi vårt långsiktiga mål för 2020, att omsätta 100 miljoner kronor. Det som var en svindlande tanke 2016 är nu verklighet och Nordic Netstores är en etablerad aktör på den svenska e-handelsmarknaden.

ÅR 2016 BESTOD vår verksamhet av en liten butik med fyra anställda. Det var då vi satte målet att omsätta 100 miljoner kronor år 2020. Ett skyhögt mål på den tiden, men nu har vi nått det! Omsättningen för 2020 blev 115 miljoner kronor och det är vi både glada och stolta över.

I dag är Nordic Netstores en väloljad näthandel med 22 medarbetare. Vi driver jakt.se, fiske.se och hund.se – med ytterligare planer för framtiden.

Under 2020 förändrade vi våra leveransvillkor, som har varit bland de mest generösa i branschen, med fri frakt på alla ordrar. Fri frakt medför dock många väldigt små beställningar, som inte är lönsamma. Därför införde vi under året en gräns på 500 kronor för fri frakt, vilket dämpade de senaste årens ökning av ordrar.

Pandemin som drabbade världen under 2020 påverkade e-handeln positivt och påskyndade beslutet att stänga vår butik i Birsta utanför Sundsvall för att helt fokusera på näthandel. Stängningen av butiken har varit på gång under en tid och förändringen blev logisk att genomföra i samband med pandemin. Vi har fortfarande utlämning vid vårt lager, men Nordic Netstores är numera precis vad företaget heter: en samling renodlade e-butiker.

Vi har stabila relationer med våra leverantörer och är en aktör att räkna med på marknaden. Nordic Netstores står stadigt. Och efter de senaste årens många och stora satsningar kändes 2020 som ett ovanligt vanligt år, som liksom försvann i den dagliga
driften. Kanske är det då passande, och möjligen ett resultat av god styrning, att detta också blev året då vi nådde vårt högt satta mål från 2016.

100 miljoner hälsningar!


Anders Hansson, VD

%d bloggare gillar detta: